Vrijwilligers

Het OLS mogen organiseren is een grote eer. Dat kunnen de schutterijen niet alleen. Dat doen we samen met verenigingen, met inwoners uit Beekdaelen en enthousiastelingen uit de hele regio. Iedereen kan meewerken om dit evenement te laten slagen.  

Naast het feit dat je bijdraagt aan één van de grootste culturele volksfeesten in Limburg steun je, bij een positief saldo, ook je eigen gekozen verenigingen financieel. Een gedeelte van de eventuele opbrengst gaat namelijk direct terug naar het verenigingsleven. 

Inschrijven als vrijwilliger? 

Via deze link kan iedere vrijwilliger zich inschrijven 

Welke vier punten zijn belangrijk om te weten bij de inschrijving als vrijwilliger? 

 • Elke vrijwilliger dient zich individueel in te schrijven. Dus ieder uniek persoon heeft een eigen inschrijving nodig.  
 • Het is mogelijk om als groep in te schrijven en samen werkzaamheden uit te voeren. Vermeld een zelf verzonnen ‘teamnaam’ bij ‘BIJZONDERHEDEN’. Wij proberen hier in de planning zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar kunnen geen 100% garantie geven.  
 • Het doorgeven van jouw beschikbaarheid en werkzaamheden betekent ook dat je wij je op dat moment daadwerkelijk in kunnen plannen. Oftewel, geef jij aan beschikbaar te zijn op ochtend, middag, avond dan kun je ook ingepland worden op de ochtend, e/o middag e/o avond.  
 • Er volgt eind mei een voorlopige planning voor alle evenementen. De definitieve planning volgt 1 juni.  

Motiveer vrienden, kennissen, familie en bekenden! 

Ben je geen lid van een vereniging? Geen probleem! Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging om vrijwilligerswerk te kunnen doen. Je kiest bij jouw inschrijving naar welke vereniging of stichting jouw bijdrage gaat als er een financiële bijdrage wordt uitgekeerd. Je kunt aan maximaal 3 verenigingen je bijdrage toekennen. Je mag dus ook 1 vereniging of stichting kiezen. Dit kan dus ook een vereniging zijn waar je geen lid van bent, maar die je wel een warm hart toedraagt. Vraag dus je vrienden, kennissen, familie en bekenden om ook een steentje bij te dragen aan het OLS en daarmee het verenigingsleven. Er worden namelijk geen persoonlijke vergoedingen betaald.  

Werkzaamheden 

Het OLS zoekt verschillende vrijwilligers verdeeld over meerdere dagen voor diverse evenementen. De volgende taken zullen hierbij gevraagd worden: 

 • Opbouw OLS-terrein 
 • Catering/ Horeca 
 • Parkeerbewaking/ Fietsenstalling 
 • Entree/ Bonnenverkoop 
 • Verkeersregelaar  
 • Orde & netheid OLS-terrein 
 • Afbouw OLS-terrein 

Aanmelden als vereniging? 

U kunt uw vereniging of stichting niet meer aanmelden. Dit vanwege het feit dat de inschrijving van vrijwilligers inmiddels is geopend.  

Vragen? 

Stuur een e-mail naar vrijwilligers@ols2024.eu