Crowdfunding

De organisatie van het OLS 2024 Beekdaelen is een crowdfunding gestart in samenwerking met de Regiobank. Het publiek wordt uitgenodigd om via persoonlijke giften extra steun te geven aan de organisatie. Er wordt met name een bijdrage gevraagd voor het Kinjer OLS en de Mitzing Dinsdig, die vooral bedoeld is voor senioren.

Het verhaal van het OLS 2024 is bekend. Toen het de schutterij van Nederweert niet lukte om de organisatie van de grond te krijgen, deden de gemeente Beekdaelen en de 9 schutterijen binnen die gemeente het aanbod om het stokje over te nemen. De OLS-federatie ging eind vorig jaar akkoord, waarna de 9 van Beekdaelen aan een inhaalrace begonnen. Hoofdopdracht: organiseer een OLS waar je normaal een jaar voor hebt binnen een half jaar. En doe dat zo dat er een evenement wordt opgezet voor en door de schutters, waar ze een topdag kunnen beleven, qua optocht, wedstrijdspanning en verbroedering.

We zijn nu bijna 5 maanden verder en de organisatie staat. Er is een feestterrein beschikbaar met de gebruikelijke indeling aan feesttenten, wedstrijdterreinen, schietbomen en toiletten. De optochtroute is vastgesteld, het feestprogramma staat, de vergunningaanvragen lopen, het veiligheidsprotocol wordt getest en er is een samenwerking met brouwerij Alfa en Hanssen Dranken getekend.

De organisatie heeft daarmee een monsterklus geklaard, mede dankzij de inzet van de vele vrijwilligers. Maar we zijn er nog lang niet. Ja, er is steun van provincie en gemeenten, er zijn al betrouwbare sponsoren ingestapt, maar voor een evenement van de omvang van het OLS met tot wel 50-duizend bezoekers is meer nodig.

Er is nog steeds een grote behoefte aan vrijwilligers, maar ook aan financiën. Het OLS2024 Beekdaelen vraagt aan alle schuttersvrienden om persoonlijk geld te storten voor het behoud van dit unieke stukje Limburg cultureel erfgoed.

Doneren kan via de QR-code of via de link www.samenvoordebuurt.nl/samenvoorols

De giften worden in eerste instantie gebruikt om de specifieke activiteiten voor de jeugd en senioren te financieren, dus Kinjer OLS en Mitzing Dinsdig.

De eerste duizend mensen die €15 euro of meer storten krijgen als eerbewijs een unieke en kleurrijke pin van de UM, gemaakt door Paul Roberts. Ze mogen zich beschermheer of beschermvrouwe noemen van het OLS2024 Beekdaelen.

Help ons om deze waardevolle Limburgse volkscultuur en traditie in stand te houden! Alle hulp is welkom! Onze slogan is niet voor niets: “Saame veur ´t OLS”, schouder aan schouder, dan kan het OLS niet ten onder gaan.

Wanneer er meer dan 100% van het doelbedrag wordt opgehaald, dan vloeit het meerdere terug naar alle verenigingen, waarvan de vrijwilligers tijdens deze dagen keihard gewerkt hebben om het evenement mogelijk te maken. Alle donaties komen daardoor altijd goed terecht ter ondersteuning van het lokale verenigingsleven