Vrijwilligers

Het OLS mogen organiseren is een eer. Dat kunnen de schutterijen niet alleen en wij hebben nog steeds veel vrijwilligers nodig voor de vele evenementen.

Het is mogelijk om als groep samen te werken, jij kiest de vereniging of stichting waarvoor je werkt en wij hebben veel verschillende werkzaamheden voor meerdere evenementen.

U kunt daarnaast onderstaand een aantal vaak gestelde vragen en antwoorden lezen.

Per 1 april is het mogelijk om u als vrijwilliger in te schrijven via vrijwilligers. Op die manier kan elke vrijwilliger bij zijn/haar inschrijving maximaal drie verenigingen selecteren. Er worden namelijk geen persoonlijke vergoeding betaald. De uitbetalingen voor de gewerkte uren van verenigingen gebeurt enkel wanneer er een positief saldo wordt behaald.

Elke vrijwilliger heeft een individuele inschrijving nodig om in ons Personeels Registratie Systeem te komen. Dit systeem zorgt voor een zo soepel mogelijke planning. U mag nu wel al beginnen om zoveel mogelijk kennissen, teams, vrienden of familie te motiveren. Alleen door samen te werken kunnen we alle evenementen tijdens OLS 2024 Beekdaelen succesvol maken. We treffen elkaar in juni en juli in Beekdaelen!

  1. Elke vrijwilliger dient zich individueel in te schrijven. Dus ieder uniek persoon heeft een eigen inschrijving nodig.
  2. Het is mogelijk om als groep in te schrijven en samen werkzaamheden uit te voeren. Vermeld een zelf verzonnen ‘teamnaam’ bij ‘GROEPEN EN BIJZONDERHEDEN’. Wij proberen hier in de planning zoveel mogelijk rekening mee te houden, maar kunnen geen 100% garantie geven.
  3. Het doorgeven van jouw beschikbaarheid en werkzaamheden betekent ook dat je wij je op dat moment daadwerkelijk in kunnen plannen. Oftewel, geef jij aan beschikbaar te zijn op ochtend, middag, avond dan kun je ook ingepland worden op de ochtend, e/o middag e/o avond.
  4. Er volgt eind mei een voorlopige planning voor alle evenementen. De definitieve planning volgt 1 juni.

Ben je geen lid van een vereniging? Geen probleem! Je hoeft geen lid te zijn van een vereniging om vrijwilligerswerk te kunnen doen. Je kiest bij jouw inschrijving naar welke vereniging of stichting jouw bijdrage gaat als er een financiële bijdrage wordt uitgekeerd. Je kunt aan maximaal 3 verenigingen je bijdrage toekennen. Je mag dus ook 1 vereniging of stichting kiezen. Dit kan dus ook een vereniging zijn waar je geen lid van bent, maar die je wel een warm hart toedraagt. Vraag dus je vrienden, kennissen, familie en bekenden om ook een steentje bij te dragen aan het OLS en daarmee het verenigingsleven.

Naast het feit dat je bijdraagt aan één van de grootste culturele volksfeesten in Limburg steun je, bij een positief saldo, ook je eigen gekozen verenigingen financieel. Een gedeelte, zestig procent, van de eventuele opbrengst gaat namelijk direct terug naar het verenigingsleven. De eventuele opbrengst word gedeeld door middel van een formule.

Dit is zestig procent van de mogelijke opbrengst gedeeld door de totaal aantal gewerkte uren en de opbrengst wordt uitbetaald aan de geselecteerde vereniging(en).

Er worden géén persoonlijke vergoedingen betaald.

Het OLS zoekt verschillende vrijwilligers verdeeld over meerdere dagen voor diverse evenementen.
De volgende taken zullen hierbij gevraagd worden:
Opbouw OLS-terrein
Catering/ Horeca
Parkeerbewaking/ Fietsenstalling
Entree/ Bonnenverkoop
Verkeersregelaar
Orde & netheid OLS-terrein
Afbouw OLS-terrein

Evenementen:
Zaterdag 15 juni – Bedrijven Schuttersdag
Zondag 23 juni – BingOLS
Donderdag 27 juni – Kinjer OLS
Zaterdag 29 juni – Feestavond met Schintaler, Bieske
Vrijdag 5 juli – Feestavond voor jeugd (programma volgt later)
Zondag 7 juli – Oud Limburgs Schuttersfeest
Donderdag 11 juli – Vrijwilligersavond
Zaterdag 13 juli – Kavelen

Het was tot en met 31 maart 2024 mogelijk om uw vereniging aan te melden. Vrijwilligers kunnen bij hun inschrijving maximaal drie verenigingen selecteren. Zodoende kunnen de gewerkte uren toebedeeld worden als de vrijwilliger uw club een warm hart toedraagt. Op die manier kan elke individuele vrijwilliger de kas spekken van de schutterij, stichting of vereniging naar keuze. Zelfs áls uw vereniging niet massaal meewerkt, kan uw vereniging dus een opbrengst verdienen. Dit onder voorbehoud van het behalen van een positief saldo.

Aanmelden als vereniging?
U kunt uw vereniging of stichting niet meer aanmelden. Dit vanwege het feit dat de inschrijving van vrijwilligers inmiddels is geopend.

Heeft u zich nog niet aangemeld, doe dat dan alsnog!

Vragen?
Stuur een e-mail naar vrijwilligers@ols2024.eu