Feestavond

Zaterdag 29 juni

Tent open om: 19:00 uur
Programma start om: 20:00 uur
DJ van de avond: DJ FUNK-A-RICO

Bestel hier je tickets

Voorprogramma:

Bieske

Bieske is een energieke Limburgstalige band die met hun aanstekelijke muziek en pakkende teksten de regionale cultuur en identiteit vieren. Tegelijkertijd zetten ze een eigentijdse en vernieuwende sound neer die zowel jonge als oude luisteraars aanspreekt. Hun optredens zijn een feestelijke mix van traditionele en moderne invloeden, waarbij ze moeiteloos genres als folk, pop en typisch Limburgse hoempa met elkaar vermengen.

De band streeft ernaar om het brede muzikale repertoire van Limburg levend te houden. Ze geven bekende nummers van eigen bodem een nieuw leven door er een eigen draai aan te geven. Met een combinatie van zelfgeschreven ballades, feestnummers en covers brengen ze hun unieke geluid tijdens optredens en concerten. Bieske is een jonge en energieke band uit het zuiden van Limburg die vastbesloten is om de Limburgse muziektradities voort te zetten en een nieuwe generatie te inspireren.

Hun laatste nieuwe album, uitgebracht in 2022, geeft een duidelijk beeld van de diversiteit van Bieske. Ervaar het zelf en stream het album, geheel kosteloos, via de bekende streamingsdiensten zoals Youtube, Spotify en Deezer.

Schintaler

De populaire Limburgstalige band Schintaler brak midden jaren 90 door in het zuiden van het land, met de single ‘Mien Limburgs Landj’.

In hetzelfde jaar bracht de band haar debuut cd ‘Golvend Heuvelland’ uit, met hitsingles als ‘Greumelevlaai’, ‘Limburgse Meid’, en ‘Veer hubbe zin d’rin’. Ook de volgende albums werden heel positief onthaald met als absolute hoogtepunt de single ‘Welkom in Limburg’ (2004) van het album ‘De Sjoanste van de Schintaler’, waarvan meer dan 100.000 albums werden verkocht.

Kort daarna vertrokken twee bandleden naar het inmiddels wereldberoemde Johann Strauss orkest van André Rieu. In 2010 gaf de band twee uitverkochte afscheidsconcerten in het Hanenhof te Geleen. Daar waar het ooit allemaal begon.

Onder het motto ‘het bloed kruipt waar het niet gaan kan’ kwam de band in 2013 weer bijeen voor een aantal optredens. Ook vandaag de dag krijgt de band nog steeds veel aanvragen, maar treden ze beperkt op vanwege het drukke schema van André Rieu. De spaarzame keren dat de band live te bewonderen is gaat het dak er steevast af!

Bestel hier je tickets