Schutterijen Beekdaelen organiseren OLS 2024.

De schutterijen in Beekdaelen gaan komende zomer het Oud Limburgs Schuttersfeest (OLS) organiseren. Dat is woensdagmiddag bekendgemaakt tijdens een persconferentie op het gouvernement.

Negen schutterijen uit Amstenrade, Doenrade, Merkelbeek, Oirsbeek, Schimmert, Vaesrade, Sweikhuizen, Puth en Schinnen hebben zich samengepakt om de organisatie op zich te nemen. De schutterijen krijgen de steun van de Gemeente Beekdaelen. De gemeenteraad nam onlangs nog een motie aan waarin steun uitgesproken.

In welk dorp het OLS precies gehouden gaat worden op zondag 7 juli 2024 is nog niet bekend. “Alle kerkdorpen komen in aanmerking”, werd tijdens de persbijeenkomst gezegd. De organiserende schutterijen zijn in overleg met grondeigenaren. “Komende week wacht ontzettend veel werk”, zei burgemeester Eric Geurts van Beekdaelen.

Het OLS zou begin juli 2024 in Nederweert worden gehouden, maar de plaatselijke schutterij St. Antonius heeft het evenement teruggegeven aan de federatie. Er was onenigheid ontstaan over de organisatie en ook een grote sponsor liet het afweten.

Schutterij Sint Martinus uit Born organiseerde in 2023 het Oud Limburgs Schuttersfeest.

OLS 2023 Born

Dit vind je misschien ook leuk...