Samenwerking tussen OLS en Zo nieuws

Nieuwe serie – Helden van het OLS  

Vanaf vandaag wordt via streekomroep ZO-nieuws een nieuwe serie gepresenteerd over markante personen in en rond de schutterswereld in Beekdaelen. De serie wordt gemaakt in nauwe samenwerking met de OLS-organisatie. Het gaat om mensen met een speciale band met hun schutterij of dorpsgemeenschap, die vertellen wat het komende OLS voor hen betekent. 

De serie wordt opgezet rond fotograaf Roy Wanders uit Oirsbeek, de bedenker van het OLS-logo. In elke aflevering portretteert hij de hoofdpersoon, daaromheen wordt een reportage gemaakt met vragen over zijn/haar betrokkenheid bij de schutterij, het dorp of de Limburgse cultuur. De bedoeling is dat vooral mensen in het zonnetje worden gezet, die de meeste tijd veelal onopgemerkt achter de schermen actief zijn. Als eerste is dit weekeinde boer Harry Symens aan de beurt, de grondeigenaar van het OLS feestterrein. Komende week volgt de jonge maar zeer actieve schutter Dylano Driessens, de tambourmâitre van schutterij St.Johannses-St.Clemens van Merkelbeek. Daarna volgen andere mensen, die door de verschillende schutterijen zijn voorgedragen. In de weken tussen nu en het OLS op 7 juli zal elke week een nieuw portret uitgezonden worden via de website en de uitzendingen van de streekomroep.  De filmpjes worden overgenomen door het OLS en uitgezonden via de eigen kanalen als Facebook en TikTok. 

OLS- persvoorlichter Jolanda Janssen is blij met de samenwerking: “Dit wordt voor ons een extra kans om het draagvlak voor het OLS binnen Beekdaelen te versterken. Door deze bijzondere mensen voor de bühne te brengen, laten wij zien hoe inspirerend ons OLS kan zijn, hoe elke held zijn eigen ervaring, emoties en inzet meebrengt. Bijzondere mensen, saame veur ´t OLS” 

Paul Versteegen van ZO-nieuws is eveneens tevreden: “Met deze samenwerking bevestigen wij onze positie als betrokken streekomroep. Wij zijn nu als volwaardige mediapartner verbonden aan het OLS, de portretten van schuttershelden laten zien dat wij dicht bij ons publiek staan. We zijn blij dat we zo ons steentje kunnen bijdragen aan het succes van het OLS”. 

Het portret van Harrie Symens is nu al te zien op de website en de tv-streaming van ZO- Nieuws. In de weken hierna tot 7 juli volgen de overige portretten.