OLS 2024 Beekdaelen: ‘Saame veur ’t OLS’

Dinsdag 27 februari heeft Ger Koopmans, voorzitter van het stichtingsbestuur van het OLS 2024 Beekdaelen, zowel het DNA, de slogan als het logo van het evenement onthuld.

Waar staat het OLS Beekdaelen voor? Het DNA is als volgt: ‘Het OLS is dit jaar te gast in het groene Beekdaelen. Dankzij een unieke samenwerking van negen schutterijen trakteren wij beide Limburgen op een ouderwets gezellig schuttersfeest. Met de organisatie van d’n Auwwe Limburger spant iedereen in Beekdaelen en tot ver daarbuiten zich tot het uiterste in voor het behoud van ons Cultureel Erfgoed.’

De organisatie van het OLS Beekdaelen hanteert in de aanloop en tijdens het evenement de volgende slogan: ‘Saame veur ’t OLS’. Deze boodschap zal veelvuldig terugkeren, onder andere in combinatie met het logo dat door RoyWanders uit Oirsbeek is ontworpen.

Logo

Hij licht de keuze van zijn ontwerp toe: “’D’n Um’ is niet alleen de hoofdprijs, maar ook het boegbeeld van ons Oud Limburgs Schuttersfeest; hij is dit jaar bont gekleurd. De combinatie van kleuren symboliseert de diversiteit van het schutterswezen. Het geel en blauw zijn afkomstig uit de huisstijl van de gemeente Beekdaelen, terwijl het rood voortkomt uit het gemeentewapen.”

Over de groene letters OLS en de negen witte bolletjes, zegt Wanders: “Beekdaelen telt negen schutterijen -de helden van de schutterswereld- die hun schouders onder de organisatie van dit OLS zetten. Dat getuigt van moed, verantwoordelijkheid en van vastberadenheid. De negen schutterijen staan zij aan zij, naast elkaar, verbonden en gelijkwaardig met de volle steun van Beekdaelen en haar inwoners.”

Cultureel erfgoed

De cirkel, de O, is rond en staat voor verbondenheid, verklaart de ontwerper. “Verbonden met de tradities van het schuttersleven, het OLS en het cultureel erfgoed van de beide Limburgen. Samen werken we toe naar een geweldige editie van het OLS in Beekdaelen, waar het goed toeven en gezellig is: een ouderwets feest voor en door de schutters. En dat ook nog eens in een prachtige groene omgeving. Hier is iedereen welkom!”

OLS Beekdaelen, te gast in Doenrade, is op zondag 7 juli. Het kavelen is zaterdag 13 juli. Het Kinjer-OLS, met 34 schoolschutterijen, vindt plaats op donderdag 27 juni.

Dit vind je misschien ook leuk...