Eerste schietboom OLS geplaatst

Nog geen etmaal na de presentatie van de OLS-sponsors Alfa Bierbrouwerij en Hansen Dranken, is op het evenemententerrein van OLS Beekdaelen de eerste schietboom geplaatst.

Onder de noemer ‘Saame veur ’t OLS’ ging het 27-koppige vrijwilligersteam, met vertegenwoordigers van schutterijen uit de beide Limburgen, vanochtend al vroeg aan de slag. Door de aanhoudende regen in de voorbije dagen moesten voor de ondergrond extra maatregelen worden genomen, waaronder de aanvoer van grote rijplaten. Nog deze week staan minstens 18 van de 36 schietbomen op het 9 hectare grote terrein aan de Clouserweg in Doenrade.

Schutterij St. Michaël Doenrade houdt zondag 12 mei op een deel van dezelfde schutterswei het bondsfeest, met deelname van onder andere de 9 schutterijen van Beekdaelen, die in de periode van 15 juni t/m 13 juli het OLS Beekdaelen organiseren. Komende zondag strijden deze 9 schutterijen tijdens de schietwedstrijd om de titel ‘Koning der Koningen’. De winnende schutterij gaat zondagmiddag 7 juli voorop in de OLS-optocht.

Om de inwoners van Doenrade en Bingelrade zo goed mogelijk te informeren over het OLS is er vrijdag 17 mei vanaf 19.30 uur een informatiebijeenkomst. Deze vindt plaats in Gasterie Dobbelsteyn, Kerkstraat 23 in Doenrade.