Het Kinjer OLS 2024 Beekdaelen presenteert:

Ummeke!

Het Kinjer OLS 2024 Beekdaelen presenteert een eigen lied “Ummeke”, dat vanaf nu te beluisteren is op alle grote streamingdiensten. Het is een bijna geheel Beekdaelse productie, geschreven door Roger en Julie van Rempetemp en gezongen door de zangeressen Lieke Meijers uit Amstenrade en Zoes uit Hulsberg. Het is de bedoeling dat alle deelnemende kinderen aan het Kinjer OLS dit lied na de optocht gezamenlijk mee gaan zingen.

Beekdaelse Productie

In het diepste geheim werd vorige week in de Marlstone Studio in Ulestraten, net over de gemeentegrens van Beekdaelen, “Ummeke” opgenomen. De tekst en muziek kwamen van de hand van Roger Pisters en Julie Notermans. Samen schreven zij al vele nummers voor Rempetemp. Heel lang duurde de totstandkoming van “Ummeke” niet. Met dank aan de input van Alexandra de la Roy, voorzitter van de werkgroep Kinjer-OLS Beekdaelen, kwam men al snel op de kreet “Ummeke” en daarna ging het snel. “Binnen een half uurtje was de tekst klaar, en de melodie was er ook binnen een ochtend.” meldt Roger. Waar het lied over moest gaan was geen enkele twijfel over. “We dachten meteen dat het voor het Kinjer-OLS, net als voor het OLS, moest gaan over het hebben van plezier.” ” Het is tenslotte een schuttersfeest”, vertelt Julie.

Roger en Julie wonen in Amstenrade en Oirsbeek. Julie bracht als lid van Koninklijke Schutterij Sint Lambertus uit Oirsbeek de nodige herkenbare elementen uit de schutterswereld mee die ze samen verwerkten tot de coupletten van het lied. Roger had als zanger bij Rempetemp de connecties met Zangeressen ZOES uit Hulsberg en Lieke Meijers uit Amstenrade. “Een echte Beekdaelse Productie dus, voor een Beekdaels OLS!” ” Maar het liedje is voor heel Limburg”, aldus Pisters.

Lieke & Nadine

Lieke Meijers als zangeres bij o.a. Herman van Veen, en Nadine Conemans beter bekend als ZOES kenden elkaar voor de opnames van “Ummeke” nog niet. “Maar het was heel leuk kennis maken.” grapt Nadine. Naast haar carrière als carnavalsartiest onder de naam ZOES waarmee ze in 2021 de LVK-finale bereikte, zingt ze samen met haar zus bij een Tiroler band: Das Tirol Team. Lieke Meijers studeerde in 2022 af aan de Frank Sanders Akademie voor musical en muziektheater. Momenteel toert ze als zangeres en “Lieke van alles” met Herman van Veen en zijn muzikanten door de theaters van Nederland, Duitsland en België in ‘De Voorstelling’.

Sinds kort speelt ze op het Arts Center haar eigen solovoorstelling ‘Een Limburgs Meisje’. Deze voorstelling beleeft op 20 oktober haar Limburgse première in het dorpshuis in Vaesrade. “Ja, we doen allebei iets in de muziek maar allebei iets heel anders”, vertelt Nadine. Doorgaans komen ze niet zo heel veel in aanraking met de Limburgse Schutterswereld. Toch bewaart Lieke warme herinneringen aan het kijken naar de schuttersoptocht: “Ik kan me wel herinneren dat een keer de schuttersoptocht door het dorp trok en dat we met opa en oma gingen kijken naar alle schutters die langsliepen. Dan keek ik als kind toch altijd naar de jurken die de koninginnen aan hadden natuurlijk. “Dat vond ik echt heel mooi.”

Wat vinden Lieke en Nadine van het eindresultaat ? “Oprecht, ik vind het echt super vet!” ” Het is een echte meezinger dus de feesttent gaat, als het aan ons ligt in ieder geval, op de kop.” Het lied is gratis (na aanmelding) te beluisteren op onder andere Spotify: https://open.spotify.com/track/73Up37G1Rxm7fWtvSKhjLp

Kinjer OLS 2024 – Ummeke

Tekst: Julie Droeghaag, Roger Pisters
Muziek: Roger Pisters
Zang: Lieke Meijers & Nadine Cosemans

Refrein:
Al mot’ veer aan de bölkes nog beginne,
Um um um um ummeke
De sjpass dae höb v’r sowieso al binne
Um um um ummeke
Witse wat ich waal zou wille winne
Um um um ummeke
De sjpass dae höb v’r sowieso al binne
Um um um ummeke

Koeplet 1
Hie op ’t Kinjer OLS
mit gewaere op de sjouwers,
veule veer os op os bès.
Effe gein gezeur van ouwesj.
Mit de sjtèkke in de hèndjes,
en de träöte achterop.
Mit ’t sjtokbrood in de mèndjes,
gans de fiësttent op de kop

Koeplet 2
Hie op ’t Kinjer OLS
wo commandante commandere
zeen veer vrolik bie de les
es veer op de maot marchere.
Kiek os keuninklik gedraag,
mit de vaandel gans veurop
zètte veer es sjöt vandaag,
gans de fiësttent op de kop